【 Jerry.C 謝利|澳門美高梅酒店】忙裡偷閒吸收藝術氣息

其實自己旅行更開心……

光棍節又有咩好怕喎,去澳門走返轉+轉個運+吸收吓藝術文青氣息,返嚟咪容易同人打開話題囉!

呢幾年澳門著重發展路氹地區,睇返澳門本島酒店,澳門美高梅酒店質素絕不比新市區的差。美高梅酒店同金色有著千絲萬縷既關係:金銅色外牆玻璃、金色獅子標記都令人印象好深刻。天幕廣場大堂非土豪式極緻浮誇,歐式風格裝潢反而不失高貴氣派,富麗堂皇,雕塑玉石令人目不睱給。

客房香薰味道好香好誘人,加上高床軟枕,俾我一種舒服悠然嘅感覺。房間透光度高,盡覽澳門本島的醉人繁華景色。去美高梅酒店還有兩個原因,一是品嚐人氣口碑自助餐,二就是欣賞定期舉辦的藝術展覽,喺呢度自己一個人靜靜地感受藝術氛圍,足不出戶都可以享受一個藝術假期。

Jerryc style

_DSC0981 _DSC0980 _DSC0984 _DSC0977 _DSC0973 _DSC0974 _DSC1090 _DSC0975 _DSC0972 _DSC0971 _DSC1093 _DSC1092

廣告

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com Logo

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 / 變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 / 變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 / 變更 )

Google+ photo

您的留言將使用 Google+ 帳號。 登出 / 變更 )

連結到 %s