【Jerry.C 謝利|Fashion & Lifestyle】《Swatch Loves Art‧Best Time Ever》藝術展

藝術啲嘢,識隻手表咩!我早幾日就見識到啦,Swatch & Art Collection舉行咗個藝術展,邀請藝術家及插畫家合作,表面表帶變畫板,究竟會變咩花樣?

《Swatch Loves Art‧Best Time Ever》活動入面展出100隻經典Swatch & Art Collection手表,好滾動,竟然搵到我中學年代,那些年曾經潮過嘅款式!

大會仲邀請咗19個單位創作獨一無二嘅手錶,以Swatch MAXI巨型掛牆手表展覽出嚟。我最鐘意的係本地薑Dorophy Tang的Iconic中國風BB插畫,意味生命開端;另一本地創作單位DDED平時啲畫風鐘意幽你一默,今次作品竟然喺發光表芯轉動中出現動畫,帶出時間巨輪無情一面。美國平面設計師Darcel Disappoints by Carig Redman的設計喺獨眼公仔,反思人生時間愈長,閱歷愈深愈有智慧。

-Jerry.C 謝利

_DSC0407

狐狸先幾多點?

_DSC0430

那動人時光 不用常回看

_DSC0416

Dorophy Tang的Iconic中國風BB插畫

_DSC0413

本地創作單位DDED的作品

_DSC0419 _DSC0418

_DSC0415

美國平面設計師Darcel Disappoints by Carig Redman

_DSC0412

周柏豪的作品

_DSC0410

_DSC0408

周秀娜的作品

_DSC0437

廣告

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com Logo

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 / 變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 / 變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 / 變更 )

Google+ photo

您的留言將使用 Google+ 帳號。 登出 / 變更 )

連結到 %s