【Jerry.C 謝利|Food & Beverage】I Cremeria 大滿足日本直送Deluxe蜜瓜芭菲

雖然已經到咗十月,但係要抓緊夏天的尾巴都唔係冇可能嘅,食返個夏日Must-eat甜品就得啦!來自日本的I Cremeria的「日本直送Deluxe蜜瓜芭菲」,喺剛過去暑假就至多人談論,賣相夠搶眼,親身試過蜜瓜的確係超甜、多汁、鮮香集於一身,雪糕的牛奶味極濃。

I Cremeria的蜜瓜標榜是使用源自日本高知縣的特秀溫室蜜瓜,原個單賣$780/個,用原本禮盒裝着更見高貴。「日本直送Deluxe蜜瓜芭菲」定價$220,但足足用上半個溫室蜜瓜,有人會覺得定價偏高,是否值得就見人見智,但我就覺得好抵食啦。

現場同時試了3款尖沙咀店限定的甜品,包括高知縣莓冰、高知縣茶冰、以及廣島縣柚子冰,兩款生果冰都味道都相當清新,茶冰回甘甚為解渴,一次過食勻幾款招牌名物,好滿足呀!
_DSC0445 _DSC0447 _DSC0442 _DSC0446 _DSC0443 _DSC0449 _DSC0448

廣告

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com Logo

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 / 變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 / 變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 / 變更 )

Google+ photo

您的留言將使用 Google+ 帳號。 登出 / 變更 )

連結到 %s