【Jerry.C 謝利|Travel & Leisure】澳門BANYAN TREE.嘆住玩

想去東南亞旅行嘆世界,但冇假點算好?兩日一夜就OK,假都慳返。一踏入澳門BANYAN TREE酒店間套房就聞到去泰國做SPA的香薰精油香氣,喺房內私家恆溫水池浸浴,水池大到足夠讓我平躺輕浮在水面,超爽,超Relax!南洋風的套房有100平方米,浴室有巨型木桶,張床好舒服,第日瞓到自然醒,就可以玩盡銀河最新的天浪淘園。

天浪淘園是今年夏天全新開幕的玩水天堂,全城焦點放係玻璃底的空中激流,部份位置較激,部分水流較慢,喺呢區就要爭取時間影相,亦都好適合一家大細嚟玩水。最貼心的是玩激流的途中有射水裝置和遮蔽位置,免長時間暴曬乾煎,再玩隱藏係石洞的滑水梯,三條滑水梯驚險程度唔同,我當然要玩速度最快的橙色梯,尾段突然加速好驚險,梯內全黑的紫色梯雖然慢,但全程伸手不見五指,鐘意刺激的人必要一試。
相片 1-10-15 下午2 33 06 _DSC9986 _DSC9987 _DSC9993 _DSC9990 _DSC9988 _DSC9994 _DSC9995 _DSC9991 _DSC9992 _DSC9996 Screen Shot 2015-10-02 at 10.42.30 am Screen Shot 2015-10-02 at 10.42.04 am 相片 1-10-15 下午12 43 40 相片 1-10-15 下午6 04 31 Screen Shot 2015-10-02 at 10.42.21 am 相片 1-10-15 下午6 08 41 相片 1-10-15 下午6 05 18

廣告

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com Logo

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 / 變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 / 變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 / 變更 )

Google+ photo

您的留言將使用 Google+ 帳號。 登出 / 變更 )

連結到 %s